Klinikai Tanulmányok

A Verisol® Hidrolizált Kollagén

A bőr kollagén tartalmának növekedése: 65%
65%
Javítja a bőr elaszticitását, rugalmasságát: 10%
10%
Csökkenti a szemkörnyéki ráncok mélységét: 32%
32%
A bőr elasztin tartalmának növekedése: 18%
18%

A Verisol® hidrolizált kollagén egy márkavédjegyzett készítmény, amely a Collagen Lift ParisTM étrendkiegészítő szépségfiolák fő összetevője, amely a bőr kollagéntartalmának újratermelődését támogatja. 

Sokféle kollagén-készítmény létezik, mert a testünkben is sok különböző kollagén-típus található meg. A különböző kollagén-típusok más-más szervekben találhatók meg, és kisebb-nagyobb mértékben eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek.

A Verisol® kollagén-összetételét a bőrre optimalizálták, tehát a Verisol® egy úgynevezett szépségkoktél. 

A Verisol® a bőrre optimalizált összetételén túl még egy nagyszerű tulajdonsággal rendelkezik: a könnyebb emészthetőség, és így a jobb felszívódás, illetve ennek eredményeként a jobb hasznosulás érdekében enzimek segítségével „előemésztett” formában található meg a készítményben. 

Az így előkészített (előemésztett) kollagént hidrolizált kollagénnek vagy BCP (Bioactive Collagen Peptides-nek) is nevezzük.

A Verisol®-t a világ elsőszámú kollagén-készítmény fejlesztő-gyártó vállalata, a GELITA jegyzi, ami önmagában is garancia a minőségre.

https://www.gelita.com

A vizsgálatot itt is középkorú és idős korcsoportba tartozó önkénteseken végezték, vegyesen férfiakon és nőkön.  A vizsgálati alanyok száma 44 fő.

A hajszálak anyagát – már a magzati kortól működő – mátrix sejtek termelik a szőrtüszők mélyén. 

Ezek igen nagy aktivitást mutatnak kb. 18-20 éves korig. Ezt követően, tehát már a fiatal felnőttkortól kezdve ezeknek a sejteknek a működőképessége erősen csökken. Sőt, az egyik legintenzívebb hanyatlást mutató sejt az emberi test egészét tekintve, különösen a magas hímjellegű vagy alacsony ösztrogén hormon-szinttel rendelkezőknél.

A vizsgálat 31 %-os ütemjavulást mutat a hajszálak anyagát megtermelő mátrix-sejtek esetében. 

Fontos megjegyezni, hogy a szőrszálakat termelő (tehát a hajas fejbőrön kívül elhelyezkedő) szőrtüszők működésének szabályozása eltér a hajas fejbőr szőrtüszőitől, így ennek köszönhetően nem alakul ki fokozott szőrnövekedés a testen.

A grafikonon látható eredmények a Verisol® 16 hétig történt fogyasztását követően kerültek rögzítésre (a 44 fő önkéntes eredményeinek átlagolását követően).

 

A hajra gyakorolt hatása a Verisol® hidrolizált kollagént tartalmazó készítményeknek

A körömre gyakorolt hatása a Verisol® hidrolizált kollagént tartalmazó készítményeknek!

A Verisol® hidrolizált kollagén tartalmú készítmény körömre gyakorolt hatásai közül az alábbi tulajdonságokat vizsgálták:

  • a körömlemez merevsége/lágysága, ami a köröm töredezésében/erősségében, ellenállóképességében érzékelhető
  • a körömlemez növekedésének gyorsasága

 

Az ábra a körömlemez erősségének vizsgálati eredményeit szemlélteti: a 4. héttől négyhetente végzett vizsgálat alapján – azonos behatás mellett – egyértelmű csökkenő tendenciát mutat a körömlemezek töredezése, illetve másik szemszögből nézve ugyanilyen tendenciózusan javul a köröm erőssége.

A hatástanulmányban szereplő eredmények alapján készült grafikon azt szemlélteti számunkra, hogy 8 hét Verisol® hidrolizált kollagén hatóanyagtartalmú készítmény bevitelének köszönhetően bizonyítható szignifikáns javulás mérhető a bőr rugalmasságában.

Támogatja a bőr hidratációját:

A bőr hidratációja 50 év feletti hölgyeken a hidratáció mértékének 11-14 %-os javulása volt megfigyelhető. 

Ez két változásnak köszönhető: 

  • javult a bőr természetes védőfunkciója, amely többek között a természetes hidratáltság megőrzéséért is felelős, 
  • másrészt a bőrt felépítő, kiváló vízmegkötő képességű anyagok (úgy, mint a kollagén, elasztin) termelődése fokozódott.

 

Csökkenti a ráncok mélységét:

A ráncok mélységének csökkenését a Verisol® hidrolizált kollagén tartalmú készítmény fogyasztását követően először 4, majd 8 hét múlva mérték. A vizsgált ráncok mélységének csökkenését szemlélteti az ábra első két rövidülő oszlopa. A harmadik oszlop pedig azt mutatja meg, hogy a készítmény fogyasztásának abbahagyása után 4 héttel szinte teljes mértékben megtartotta a 8. hétben mért eredményeket a bőr a ráncok mélységének csökkenése tekintetében.

A bőr kollagén tartalmának változása:

A kollagén a bőrben a hám alatt, a kötőszövetből felépülő úgynevezett irharétegben találhatók meg. Ennek a rétegnek a kollagén tartalmát, a kollagén-építőelemek mennyiségének növekedését szemlélteti az ábra. A hatástanulmány eredményei alapján készült grafikonon a kollagéntartalom egyértelmű növekedése figyelhető meg.

Javítja a bőr elaszticitását, azaz rugalmasságát a Verisol® hidrolizált kollagént tartalmazó készítmények fogyasztása!

7 NAPOS KÓSTOLÓ PROGRAM

Kortyold feszesebbé bőrödet, erősebbé a körmeidet és hajadat! Összeállítottunk számodra egy 7 napos kóstoló programot, melynek segítségével megismerheted a készítmény ízét, szuper egyszerű elfogyasztását, megtapasztalhatod könnyed tárolását, például magaddal viheted egy hosszú hétvégére, de ne felejtsd el szelektívbe dobni hiszen a csomagolása 100%-ban újrahasznosítható! A „7 napos kóstoló program” csak limitált ideig elérhető, rendeld meg még ma, melyhez díjmentes szállítást kínálunk a készlet erejéig!